Kinnas sidor
Kinna Lundström
Meny
Start
Bilder
Recept
Vävning
Släkten Karlsson
Göte
Georg
Kuriosa
Tillbaka till lista
Recept nr: 82
Kategori
Basfakta
Smårätter
Pajer
Äggrätter
Grönsaker
Soppa
Såser
Fisk
Skaldjur
Fågel
Kött
Matbröd
Kaffebröd
Mjuka kakor
Småkakor
Dessert
Drycker
Inläggningar
Godis
Hundmat
Nu=Matbröd
Huvudingrediens
Portioner
Tidsåtgång
Ugnsvärme
Recept från
Ingredienser
Tillagning
1 l ljummet vatten 2 pkt = 100 g jäst ½ dl majsolja 1 msk salt ca 3 l vete och/eller grahamsmjöl
Blanda en smidig deg, hellre för lös än för mycket mjöl. Låt vila 10 minuter. Arbeta ihop den och fördela på 4 brödformar. Låt jäsa tills de börjar krypa över kanten på formarna. Grädda 20-30 min. till vacker färg och genomgräddad undersida
Kommentar
Snabbt onekligen, men smaken blir bättre ju mindre jäst, och ju länger jästid man ger det. Och gärna med tillsats av vetegroddar eller lite grövre mjöl… Och den var det ett annat bröd, ja!
Tillbaka utan att spara
Kristina Lundström
kinna@kinnassidor.se