Kinnas sidor
Kinna Lundström
Meny
Start
Bilder
Recept
Vävning
Släkten Karlsson
Göte
Georg
Kuriosa
Tillbaka till lista
Recept nr: 71
Kategori
Basfakta
Smårätter
Pajer
Äggrätter
Grönsaker
Soppa
Såser
Fisk
Skaldjur
Fågel
Kött
Matbröd
Kaffebröd
Mjuka kakor
Småkakor
Dessert
Drycker
Inläggningar
Godis
Hundmat
Nu=Kött
Huvudingrediens
Portioner
Tidsåtgång
Ugnsvärme
Recept från
Ingredienser
Tillagning
700 g lammfärs, grovmalen 150 g rå potatis 1 stor hackad lök 2 ägg 1 tsk 4 kryddor ed. ½ tsk svartpeppar ½ tsk paprikapulver 2 tsk salt ½-1 dl finhackad persilja
Mal potatis grovt. Bryn löken lätt. Blanda alla ingredienserna till färsen, och arbeta den väl. Lägg i smord form, och pensla ev. ytan lätt med soja för att få en vackrare yta. Grädda i 175º i 40 min. Färsen kan även göras av magert bogfläsk.
Kommentar
Tillbaka utan att spara
Kristina Lundström
kinna@kinnassidor.se