Kinnas sidor
Kinna Lundström
Meny
Start
Bilder
Recept
Vävning
Släkten Karlsson
Göte
Georg
Kuriosa
Tillbaka till lista
Recept nr: 62
Kategori
Basfakta
Smårätter
Pajer
Äggrätter
Grönsaker
Soppa
Såser
Fisk
Skaldjur
Fågel
Kött
Matbröd
Kaffebröd
Mjuka kakor
Småkakor
Dessert
Drycker
Inläggningar
Godis
Hundmat
Nu=Kött
Huvudingrediens
Portioner
Tidsåtgång
Ugnsvärme
Recept från
Ingredienser
Tillagning
1 kg kotlettrad eller fläskkarré 1 stor morot 2 gula lökar 1 purjo 1 lagerblad 1 tsk torkad rosmarin el dragon 1 tsk torkad basilika 1 tsk torkad timjan 1 tsk salt svartpeppar, >½ tsk 2 dl buljong 1 dl vispgrädde 1 msk senap 1 msk mjöl
Bryn köttet i en stekgryta. Strimla morot och purjo, finhacka löken och lägg alltsammans i grytan och bryn någon minut. Sätt en stektermometer i köttet, strö över kryddor, och låt puttra ca 10 min. Häll på buljong + grädde. Sjud till 75 grader (tar minst en timme). Ta upp köttet och låt det vila medan skyn kokas samman. Smaksätt stekskyn med senap och ev mer kryddor. Red av med mjöl om en stadigare sås önskas, eller mixa sky och grönsaker till en slät så om man föredrar det (men det gör jag inte...)
Kommentar
Tillbaka utan att spara
Kristina Lundström
kinna@kinnassidor.se