Kinnas sidor
Kinna Lundström
Meny
Start
Bilder
Recept
Vävning
Släkten Karlsson
Göte
Georg
Kuriosa
Tillbaka till lista
Recept nr: 31
Kategori
Basfakta
Smårätter
Pajer
Äggrätter
Grönsaker
Soppa
Såser
Fisk
Skaldjur
Fågel
Kött
Matbröd
Kaffebröd
Mjuka kakor
Småkakor
Dessert
Drycker
Inläggningar
Godis
Hundmat
Nu=Fisk
Huvudingrediens
Portioner
Tidsåtgång
Ugnsvärme
Recept från
Ingredienser
Tillagning
400 g torskfilé 1 burk (250 g) Kesella 2 ägg 1 dl mjölk 1 msk potatismjöl 2 tsk salt peppar
Mixa fisken i två portioner med alla de övriga ingredienserna. Häll i en smord avlång form, helst med ett smort smörpapper i botten. ca 200 grader i 50-60 minuter. Om variationer önskas kan hava smeten blandas med hackat kryddgrönt, och smeterna varvas. En annan variant är att hälla i hälften av smeten, spritsa ut ett par ränder av kaviar i mitten och fylla på med resten av smeten. Patén passar utmärkt att frysa, och är mycket god att steka i panerade skivor.
Kommentar
Tillbaka utan att spara
Kristina Lundström
kinna@kinnassidor.se