Kinnas sidor
Kinna Lundström
Meny
Start
Bilder
Recept
Vävning
Släkten Karlsson
Göte
Georg
Kuriosa
Tillbaka till lista
Recept nr: 233
Kategori
Basfakta
Smårätter
Pajer
Äggrätter
Grönsaker
Soppa
Såser
Fisk
Skaldjur
Fågel
Kött
Matbröd
Kaffebröd
Mjuka kakor
Småkakor
Dessert
Drycker
Inläggningar
Godis
Hundmat
Nu=Mjuka kakor
Huvudingrediens
Portioner
Tidsåtgång
Ugnsvärme
Recept från
Ingredienser
Tillagning
125 g smör 1 dl socker 2 äggulor 1 dl mjölk 1,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 äggvitor 1 3/4 dl socker 1 tsk vaniljsocker ev hackade nötter eller mandelspån
Rör smör och 1 dl socker pösigt, tillsätt gulorna. Blanda ner mjöl, bakpulver och mjölk. Bred ut tunt på smort bakplåtspapper (lossar bättre då) eller teflonbakduk. Vispa äggvitor hårt med 1 3/4 dl socker till en marängsmet, som breds ut tunt över sockerkakssmeten. Strö ev över nötter eller mandelspån. Grädda ca 20 min i 180º, tills sockerkakan är genomgräddad och marängen fått lite färg. Servera med bär, frukt och grädde
Kommentar
Tillbaka utan att spara
Kristina Lundström
kinna@kinnassidor.se