Kinnas sidor
Kinna Lundström
Meny
Start
Bilder
Recept
Vävning
Släkten Karlsson
Göte
Georg
Kuriosa
Tillbaka till lista
Recept nr: 230
Kategori
Basfakta
Smårätter
Pajer
Äggrätter
Grönsaker
Soppa
Såser
Fisk
Skaldjur
Fågel
Kött
Matbröd
Kaffebröd
Mjuka kakor
Småkakor
Dessert
Drycker
Inläggningar
Godis
Hundmat
Nu=Matbröd
Huvudingrediens
Portioner
Tidsåtgång
Ugnsvärme
Recept från
Ingredienser
Tillagning
4 dl vatten 1½ dl sirap 50 g jäst 1 tsk salt 7 dl fint rågmjöl 6 dl vetemjöl
Gör en vanlig deg. Smörj och mjöla en vattentät 3-l form med lock eller fasttejpad dubbel alufolie. Forma degen till en rund boll och lägg den i formen för att jäsa till dubbel storlek. Sätt formen i en stor kastrull med så mycket vatten att formen fortfarande står stadigt på botten. Sätt på locket och koka sakta i 4 timmar. (Prova i mitten av brödet med en sticka). Låt kallna inlindad i flera lager bakdukar
Kommentar
Tillbaka utan att spara
Kristina Lundström
kinna@kinnassidor.se