Kinnas sidor
Kinna Lundström
Meny
Start
Bilder
Recept
Vävning
Släkten Karlsson
Göte
Georg
Kuriosa
Tillbaka till lista
Recept nr: 203
Kategori
Basfakta
Smårätter
Pajer
Äggrätter
Grönsaker
Soppa
Såser
Fisk
Skaldjur
Fågel
Kött
Matbröd
Kaffebröd
Mjuka kakor
Småkakor
Dessert
Drycker
Inläggningar
Godis
Hundmat
Nu=Matbröd
Huvudingrediens
Portioner
Tidsåtgång
Ugnsvärme
Recept från
Ingredienser
Tillagning
dag 1: 8 dl kokhett vatten 8 dl fint rågmjöl ev 1½ tsk malen kummin dag 2: 4 dl ljummet vatten 50 g jäst 50 g smör 1 msk salt 1 dl mörk sirap 12-13 dl vetemjöl eller vete + rågmjöl
Dag 1: Blanda kokhett vatten, rågmjöl och kummin. Låt stå över natt. Dag 2: Gör vanlig deg, som arbetas mycket väl. Låt jäsa 1½ timme. Gör levar och lägg i brödformar. Låt jäsa 45 min, eller tills degen når kanten. Grädda i 175º i ca 60 min. Tag ut bröden ur formarma och grädda ev. några minuter till för att ge brödet färg runt om. Låt svalna långsamt i dukar.
Kommentar
Tillbaka utan att spara
Kristina Lundström
kinna@kinnassidor.se