Kinnas sidor
Kinna Lundström
Meny
Start
Bilder
Recept
Vävning
Släkten Karlsson
Göte
Georg
Kuriosa
Tillbaka till lista
Recept nr: 104
Kategori
Basfakta
Smårätter
Pajer
Äggrätter
Grönsaker
Soppa
Såser
Fisk
Skaldjur
Fågel
Kött
Matbröd
Kaffebröd
Mjuka kakor
Småkakor
Dessert
Drycker
Inläggningar
Godis
Hundmat
Nu=Mjuka kakor
Huvudingrediens
Portioner
Tidsåtgång
Ugnsvärme
Recept från
Ingredienser
Tillagning
Matad Kaksurdeg Dag 10 2 ägg 1½ dl socker 3 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk kanel 1-1½ dl hackade nötter 75 g smält smör 75-150 g smält smör 3/4 dl farin 1 msk kanel
Kaksurdegen ska vara matad och jäst tom dag 10 (se speciellt recept). Tag undan 1½-3 dl för fortsatt jäsning. Resten av surdegen blandas med ägg, socker, mjöl, bakpulver, kanel, nötter och 75 g smör. Häll smeten i en smord, bröad form. Häll över farin, kanel och resterande smör, och vänd delvis ned det i smeten. Grädda i 180º 40 vilket ger en kaka som är lätt kladdig i mitten.
Kommentar
Tillbaka utan att spara
Kristina Lundström
kinna@kinnassidor.se